STEPV convoca una assemblea virtual el 12 de juliol a les 18.00

Si alguna cosa ha reiterat el TJUE al llarg d’aquests anys és que ni les oposicions massives ni les indemnitzacions són la solució adequada, perquè no signifiquen cap sanció dissuasiva per a l’administració infractora, ni cap compensació per al personal que ha estat en frau de llei.

Tanmateix, el ministre Iceta, en connivència amb els sindicats CCOO, UGT i CSIF, ens ofereix això mateix: més oposicions massives, i indemnitzacions si perds el lloc de treball.

En què consisteix l’acord

 

Si no vols incendis tala els arbres

Per acabar amb la interinitat de llarga durada, el personal interí serà acomiadat al cap de tres anys, si no està convocada la cobertura reglamentària o aquesta ha quedat deserta.

Els llocs de treball ja no podran ser coberts per una altra persona interina. D’aquesta forma, ni es protegeix les persones empleades públiques, ni el servei que es presta a la ciutadania.

 

Indemnitzacions amb molts peròs

Es declara el dret a percebre una indemnització, però:

  • Només per l’últim nomenament que hages tingut
  • Et descomptaran la indemnització per finalització de contracte, si et correspon
  • Fins a 18 anys i 2 mesos, la resta de temps no té compensació
  • Si passats els 3 anys, et mantenen el nomenament fins a la resolució del procés selectiu, perquè aquest ja s’ha convocat, perds el dret a indemnització

 

Conseqüències desiguals dels incompliments

Si al cap de tres anys no s’ha convocada la cobertura de la plaça:

  • Les administracions públiques perden la possibilitat de cobrir-la amb personal interí
  • Els responsables d’aquestes administracions poden incórrer en responsabilitat conforme a les normatives vigents, que, òbviament, no tipifiquen aquesta responsabilitat encara (i ja veurem si ho fan en algun moment).
  • Perds el lloc de treball

 

 

Pla d’estabilització: el lconte de mai no acabar

És torna a crear un procés d’estabilització com el que ara estan executant algunes administracions. S’estabilitzen llocs i no persones.

El nou acord deixa clar que es tracta de convocatòries de concurs-oposició, en les quals el concurs compta el 40% de la valoració final amb un pes majoritari de l’experiència. Però, a diferència dels processos actuals, ja no fa cap menció al temps prestat de servei en l’administració convocant, sinó en el cos, escala o categoria. La qual cosa suposa un greu pas enrere si ho comparem amb les convocatòries actuals. Una altra galtada al personal interí. Aquest acord oblida la possibilitat de convocar concursos de selecció restringits, una possibilitat que recull l’EBEP (article 61.6).

 

Convoquem assemblea

De totes aquestes qüestions i de les possibles respostes que planteja STEPV parlarem en l’assemblea de personal interí de les universitats públiques valencianes que convoquem dilluns 12 de juliol a les 18 hores.

Pots unir-te fent clic a aquest link:

https://global.gotomeeting.com/join/840791237

O també des del teu telèfon si és compatible, polsant un dels números ràpids: +34 932 75 1230, 34932751230, 840791237#, amb el codi d’accés: 840-791-237