QUÈ ÉS STEPV-Iv?

Som la secció sindical de la UPV del Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià, integrat dins de la Intersindical Valenciana. Com a tal, és el sindicat majoritari en el sector de l’ensenyament dins de la nostra Comunitat.

Som una organització sindical totalment assembleària basasda en l’exercici constant “d’una persona, un vot”.

La nostra organització sindical és de classe. Ens considerem treballadors i treballadores, i autònoms respecte a qualsevol ens públic o privat. No ens agrada ni la dependència política ni l’econòmica.

Practiquem un sindicalisme que abasta, a més dels àmbits laborals, el món de la cultura, de la solidaritat, de l’ecologia, de la pau…

PER QUÈ STEPV-Iv?

PERQUÈ REALMENT SOM DIFERENTS

Som un sindicat assembleari. Dit d’altra manera som l’ÚNIC sindicat sense Secretari General; tots els afiliats tenen la mateixa importància.

Si preguntes en qualsevol sindicat “com afiliat puc ACUDIR I VOTAR EN TOTES LES REUNIONS, siguen per a debatre els pressupostos interns, per a decidir les polítiques mestres o per a comentar detalls de treball?”; Només STEPV-Iv respon SÍ.

Ens basem en l’exercici constant d’”una persona, un vot”. Açò implica total transparència de treball i total llibertat per a plantejar qualsevol tema.

PERQUÈ NEGOCIAR ÉS DE VEGADES DIR NO

Ens agrada arribar a acords i sempre aportem propostes i treball per a tots els acords.

Però no temem rebutjar els acords que no són avantatjosos per als treballadors.

Hem signat el Pla Concilia, la Normativa de Borses de Treball, el Calendari Laboral, el Pla de Formació… però hem rebutjat la Productivitat, la Modificació de Plantilles (RLT)…

Treballem en conjunt amb la resta de sindicats en la Comissió de Roba, la Comissió de Vacances, l’elaboració del calendari laboral… hem donat suport sense complexos a iniciatives d’altres sindicats i hem cercat el seu suport a les nostres.

Però també quan ha fet falta hem dut a la Universitat davant els tribunals i hem guanyat sentències respecte al pagament de triennis, expedients injusts i abusius a professors…

PERQUÈ DEFENSEM DE DEBÒ LA NOSTRA LLENGUA

Som l’ÚNIC sindicat que realitza tots els seus comunicats en les dues llengües de la comunitat: cartells, missatges, web…

Vigilem i promovem l’ús de la llengua, hem treballat perquè les classes dels grups en valencià es donen efectivament en aquesta llengua, vam ser els únics a protestar quan algunes escoles van considerar que el valencià s’havia d’impartir com llengua estrangera…

PERQUÈ ENS AGRADA TREBALLAR, NO CRITICAR

No ens dediquem a criticar el treball dels altres. Mai iniciem atacs ni retrets a altres sindicats. Però, per descomptat, sempre ens defensarem dels missatges que ens insulten.

PERQUÈ SOM COMPROMESOS I RESPONSABLES

Som una organització sindical de classe. Ens considerem treballadors i treballadores i practiquem un sindicalisme que abasta, a més dels àmbits laborals, el món de la cultura, la solidaritat, l’ecologia, la pau…

PERQUÈ EL TEU SUPORT ENS FA FORTS

Cada persona que s’afilia al STEPV-Iv, cada persona que ens dóna suport, ens fa un poc més forts i col·labora perquè la nostra veu s’escolte millor en la Universitat.

Amb el teu suport aconseguirem defensar millor els nostres interessos com treballadors i que les nostres propostes arriben més lluny.

PERÒ SOBRE TOT PERQUÈ T’ATENEM A TU

Atenem a tots els treballadors, i treballem pel bé de tots els treballadors, no solament dels nostres afiliats. Informem a tothom del treball que es realitza a cada moment i consultem a tots perquè aporteu millores a les nostres propostes.

Actuem amb total independència, pensant en els treballadors de la UPV, i no ens sotmetem a grans pactes externs realitzats per alienes centrals sindicals.

LES NOSTRES ACTUACIONS NO VARIEN CADA DIA

Defensem a ultrança allò en el que creiem i les nostres actuacions no depenen de càlculs electoralistes o circumstàncies polítiques.

El nostre compromís amb vosaltres és mantenir una actuació basada en:

  • Defensa sense fisures de l’ocupació pública. Ens posicionem en contra de les privatitzacions i externalizacions. Lluitem per la professionalitat i el prestigi de l’ocupació pública.
  • Vigilància constant dels principis d’igualtat, mèrit i capacitat.
  • Igualtat de tots els treballadors en tots els aspectes laborals: Promocions, concursos, formació, retribucions, etc. Estem en contra del mèrit específic, de les comissions “a dit”, de la promoció només per al personal d’un departament…
  • Priorització dels interessos generals sobre els particulars.
  • Desenvolupament de la prevenció i la salut. Sobre tot en aspectes poc desenvolupats com els psicosocials, assetjament laboral, etc.
  • Millora de la representativitat dels treballadors en els diferents òrgans de govern de la Universitat.
  • Transparència total en tots els àmbits de la Universitat i la seua comunitat.

AFILIAR-SE. PER QUÈ?

Les organitzacions membres de la Federació de Sindicats de Treballadors i Treballadores del País Valencià – Intersindical Valenciana (STEPV-Iv – STAPV-Iv – STSPV-Iv) som entitats joves, que naixem dels vint-i-cinc anys d’experiència del Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV). Som organitzacions d’homes i dones de les administracions públiques, la sanitat, l’ensenyament i altres sectors.

La nostra acció abasta el món laboral, però també la cultura, la solidaritat, l’ecologia, el pacifisme, l’internacionalisme i la lluita per l’emancipació de totes les persones amb qualsevol tipus d’opressió. Treballem per una societat més justa i un món més saludable.

I JO, PER A QUÈ NECESSITE UN SINDICAT?

Més d’una vegada t’ho deus haver preguntat. Potser has estat a punt d’afiliar-te, però ho has deixat per a una altra ocasió. És possible que ens hages visitat o ens hages consultat, o visites la nostra web per les oposicions, les retribucions, les reclamacions… o senzillament comparteixes amb companys i companyes afiliats moments de reivindicació i de lluita. És possible fins i tot que t’haja contrariat una actuació sindical no compartida. La nostra és una organització de classe, de treballadors i treballadores, autònoma, sense dependències polítiques ni econòmiques. El Sindicat es defineix pel que l’afiliació és capaç de fer.

L’ACTIVITAT SINDICAL COM ES MANTÉ?

Enfrontar-se als problemes de cada dia, aportar solucions, negociar-los, o pressionar per a aconseguir-ho, és fruit de l’esforç dels companys i companyes afiliats que participen en el manteniment de l’organització. De tota l’afiliació, les permanents sindicals són les persones més visibles: redacten informes i signen articles, assumeixen processos de negociació, garanteixen l’atenció al públic o es responsabilitzen de les publicacions. Tot açò es manté gràcies a les quotes que paguem. Nosaltres no depenem ni poc ni molt de l’ajuda institucional. Així, som lliures per a pensar i fer el que volem.

Les eleccions sindicals determinen la representativitat i l’accés als fòrums de negociació, però cada publicació, cada visita als centres, els nostres locals, els serveis jurídics o les consultes es paguen amb les quotes de totes i tots. No preguntem a ningú si està afiliat per a atendre una consulta o ajudar en tot el que podem. Si ho podem fer, és gràcies a la contribució de les persones afiliades. Creiem, sobretot, en l’esforç col·lectiu.

AMB TU, MILLOR

Cada dia observem la utilitat del nostre treball però encara hem d’avançar molt més. Hem d’ampliar serveis, millorar la participació i la relació amb persones com tu. I també corregir les nostres deficiències. Per això, et convidem a donar un pas endavant i compartir amb els companys i companyes que formem el STEPV-Iv l’esforç que suposa aquest treball i la il·lusió per mantenir-lo, incrementar-lo i millorar-lo. La teua resposta i la teua participació també ens és necessària, perquè ací, tu decideixes.

 

Descarregat el full d’afiliació, ompli’l i envia-nos-el

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALÈNCIA

Edifici 6E – Camí de Vera s/n – 46022 – València

Telèfons: 96 387 70 46 – 96 387 91 49. Extensions: 77046 – 79149 – 17046 – 19149

stepv@upv.es

SEU CENTRAL

València Juan de Mena, 18-baix. C.P. 46008

Telèfon: 96 391 91 47. Fax: 96 392 43 34

http://stepv.intersindical.org/

valencia.stepv@intersindical.org

UNIVERSITAT DE VALÈNCIA – ESTUDI GENERAL

Avda. Blasco Ibañez, 21. C.P. 46010 – VALÈNCIA

Telèfon: 963 98 30 18, extensió 83018

http://stepviv.blogs.uv.es/

stepv@uv.es

UNIVERSITAT JAUME I

Av. Vicent Sos Baynat, s/n – Edifici de Rectorat Planta 0. C.P. 12071 – Castelló

Telèfon: 964 728 812 / 645 969 059

http://blogs.uji.es/ste/

stepv@uji.es

UNIVERSITAT D’ALACANT

Crta. Sant Vicent del Raspeig s/n – Edifici Ciències Socials. C.P. 03690 – Sant Vicent del Raspeig

Telèfon: 965 90 95 12. Fax: (+34) 96 590 3464

http://web.ua.es/stepv-iv/

stepv@ua.es

ALTRES SEUS DEL SINDICAT

Alacant

Glorieta Poeta Vte. Mogica, 5 – 12. C.P. 03005

Telèfon: 96 598 51 65 . Fax: 96 512 66 26

alacant.stepv@intersindical.org

Alcoi

Oliver, 1-5é dreta. C.P. 03804

Telèfon – Fax: 96 654 06 02

alcoi.stepv@intersindical.org

Elx

Maximilià Thous, 121. C.P. 03204

Telèfon – Fax: 96 622 56 16

elx.stepv@intersindical.org

Castelló

Marqués de Valverde, 8. C.P. 12003

Telèfon: 964 26 90 94. Fax: 964 23 29 52

castello.stepv@intersindical.org

Alzira

Luis Suñer, 28-16. C.P. 46600

Telèfon: 96 240 02 21

alzira.stepv@intersindical.org

Gandia

Av. d’Alacant, 18, 1r. C.P. 46701

Telèfon – Fax: 96 295 07 54

gandia.stepv@intersindical.org

Xàtiva

Portal del Lleó nº 8, 2n-A C.P. 46800

Telèfon – Fax: 96 228 30 67

xativa.stepv@intersindical.org