La mesa de negociació ha acordat l’OPO extraordinària d’estabilització, amb el vot en contra de STEPV.

El principal problema resideix en les places que l’OPO no inclou:

– Places estructurals. El personal del capítol VI continuarà sent personal de tercera.

– L’administració no traurà a concurs 18 places d’Administratius, tot i que l’existència de vacants li possibilitaria fer-ho.

A més, l’administració ha aplicat un criteri molt restrictiu en el còmput d’antiguitat del personal, que impedeix que l’oferta de places convocades només a concurs siga major.

Que inclourà l’OPO acordada

OPO estabilització 2022

Places que no inclourà l’OPO

Una vegada més, el personal laboral contractat s’ha quedat fora de la negociació.

En vint anys que tenen d’antiguitat algunes persones, tant l’administració com els sindicats UGT i CCOO no han dedicat temps a estudiar la situació del personal del capítol VI, i ara reclamen més temps! Només STEPV ha analitzat el problema d’aquest personal.

El personal del capítol VI és l’eterna promesa de l’administració, no importa quin és el govern. El senyor Capilla no fa l’excepció, han sigut molts els exemples com els horaris especials, la reclassificació de llocs de treball, i un llarg etcètera en què l’administració és de promesa fàcil i d’incompliment probable.

Convertir els llocs estructurals de suport a la investigació en funcionariat era una oportunitat única, però ha sigut malbaratada per aquesta Universitat.

Pel que fa al personal administratiu, no hi haurà una oferta suficient de places per concurs. Tot i que és possible, l’administració no ha comptat amb les places que quedaran vacants després de resoldre el concurs de trasllats en curs.

Per tot el que s’ha exposat, STEPV no ha volgut signar l’acord.

Estar en desacord amb el teu acord

Com ens tenen acostumats, i com segurament ja hauràs llegit en els seus comunicats, els sindicats UGT i CCOO han signat l’acord, però diuen que no estan d’acord.

La facilitat amb què ambdós sindicats renuncien a les seues reivindicacions en les meses facilita molt que l’administració impose el seu criteri, i deixen el desgast a STEPV perquè pressione a l’administració per a obtenir bons acords.