Divendres 25 de febrer de 2022 la mesa negociadora ha aprovat definitivament per unanimitat el nou pla concilia (que pots descarregar aquí), les novetats principals del qual ja vam informar en aquest vídeo.

Què suposa per al PDI

STEPV valora molt positivament aquest acord, ja que hem aconseguit per al PDI els mateixos drets en matèria de conciliació que tradicionalment només s’aplicaven al PAS.

En STEPV també som conscient que aconseguir que s’aplique de manera efectiva la conciliació entre el professorat no és una tasca fàcil, però que no deixarem de treballar-la, i per aquest motiu estem a la teua disposició per a qualsevol assessorament que necessites o per a defensar els teus drets.

Què suposa per al PAS i el PI

El dimarts 1 de març aprovarem, previsiblement, el calendari laboral del qual ja es va determinar un preacord en espera d’aprovar el pla concilia.

Què passa amb les vacances de Pascua?

Una de les novetats del nou Concilia és el torn únic de Pasqua. Aquesta ha sigut una lluita d’anys que a la fi hem assolit.

En aquest any 2022, en vista que ens trobem en un moment de l’any en el qual moltes persones ja han planificat les vacances de Pasqua i molts CDIS no estàn preparats per a tancar, de manera excepcional cada centre, departament, institut o servei decidirà acollir-se als torns clàssics o al torn únic.

En 2023, el personal gaudirà únicament del torn únic. Excepcionalment, aquells serveis que per motiu d’organització del treball suficientment justificat no puguen tancar, hauran de sol·licitar abans del 30 de novembre de 2022 no acollir-se al torn únic.

Més redució en l’horari d’Estiu

Enguany, el personal podrà gaudir de l’ampliació de l’horari d’estiu en el període de l’1 de juny al 15 de setembre, o compensar-ho en hores que s’incrementaran a 42,5 hores.

 

STEPV valora molt positivament aquest acord… a gaudir-lo!