Una de les grans promeses que el rector Capilla mantenia en la campanya electoral era modificar en profunditat la normativa de no renovació de professorat Associat. Però, com ja va ocórrer amb la NOA, ha acabat en un canvi parcial que a parer nostre no soluciona res.

 

El VPOA sembla centrat en posar ràpidament una marqueta verda en cada ítem del programa electoral com “cosa acomplida”, i, per contra, el professorat Associat de la UPV continuarà patint les conseqüències d’aquesta modificació parcial de la normativa:

– Tiranitzat per les enquestes en una universitat on és més important la satisfacció que l’aprenentatge.

– Discriminat, en ser l’únic col·lectiu al qual se li farà un pla de millora docent si no supera les enquestes.

– Haurà d’emprar part del seu temps lliure, en vista de les escasses hores que té contractat, per a desenvolupar aquest pla de millora docent.

– El pla s’estableix com voluntari, així, com que no és considerada formació obligatòria no computarà com horari laboral.

 

STEPV ha votat en contra de la modificació que el vicerector ha presentat, després de consultar amb la Plataforma del Professorat Associat de la UPV.

Fer canvis insubstancials de la normativa per aparentar complir amb el programa electoral és fer un mal paper com a rector. La UPV no necessita maquillatge, necessita canvis reals i estructurals.