“Llei 2/2021, de 29 de març, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per a fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19”

Ahir, 30 de març, es va publicar en el BOE la nova “Llei 2/2021, de 29 de març, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per a fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19”, l’article 7 de la qual indica el deure de potenciar l’ús del teletreball quan per la naturalesa de l’activitat laboral siga possible.

Un gran nombre del personal de la UPV pot dur a terme la seua activitat mitjançant el treball no presencial, tal com s’ha demostrat tant en el primer període de confinament i en el període afectat per les resolucions del rector, que van modificar l’apartat segon de la resolució de 30 d’octubre de 2020, per a reduir la presència en els llocs de treball fins a un 50% com a màxim del total d’efectius, que podien desenvolupar el seu treball de forma no presencial i garantir almenys el 50%.

L’augment del percentatge de treball no presencial (mínim en un 50%) permet establir “grups bombolla” en els centres de treball, la qual cosa suposa una gran mesura de prevenció de contagis.

Addicionalment, s’ha de tenir en compte l’evolució actual de la pandèmia. Ens trobem en una situació en la qual la variant britànica del virus, d’una banda, afecta ja a més del 70% dels nous contagiats del coronavirus a València i, d’altra banda, és més contagiosa, genera una infecció més duradora i de major gravetat.

STEPV ha sol·licitat aquest matí que es convoque d’urgència una Mesa General de Negociació per a tractar la potenciació al màxim del treball no presencial a la UPV.