En el Pais Valencià 56 persones van morir en 2020 per accident en els seus llocs de treball i altres 18 per accident in itinere (mentre anaven o tornaven de treballar).

Les persones treballadores i el conjunt de la població han sofrit especialment les conseqüències de la crisi sanitària –també la laboral i socioeconòmica– de la covid-19, que en poc més d’un any ha generat una situació dramàtica en tots els àmbits de la vida i que s’ha situat a la vora del col·lapse.

En el Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball d’enguany, a les víctimes del treball per accident o malaltia professional hi cal afegir totes les provocades pel coronavirus, que en el sector sanitari esdevé accident laboral o professional.

La cultura de la prevenció ha de servir per a protegir la salut i la seguretat de les persones treballadores i fer dels centres de treballs llocs segurs, saludables i dignes. Exigim un sistema preventiu resilient, capaç d’eliminar els accidentes laborals i les malalties professionals. Perquè la salut i la vida de les treballadores i els treballadors no estan en venda.

https://intersindical.org/salut_laboral/article/uns_drets_irrenunciables