Intersindical Valenciana (STEPV), junt a CNT i CGT, ha presentat la convocatòria de vaga davant l’autoritat laboral contra l’abús de la temporalitat en les administracions públiques. Una convocatòria que compta amb la participació a tots els efectes de la Coordinadora Valenciana d’Empleats Públics en Frau de Llei.

Es convoca a la vaga a tots els treballadors i treballadores de tots els àmbits sectorials públics, incloent universitats públiquessiga quina siga la modalitat de la seua relació laboral, funcionarial, estatutària, laboral, indefinida no fixa, etc.

L’objecte de la vaga és exigir la fi del problema de temporalitat a les relacions laborals i administratives en les administracions públiques. Raó per la qual es reivindica:

  1. Que la legislació incloga sancions, suficientment dissuasòries i alhora protectores dels drets laborals del personal víctima d’aquestes pràctiques, a les Administracions que abusen en un futur de la temporalitat.
  2. La consolidació de l’ocupació del personal que actualment es troba en situació d’abús de la temporalitat, d’acord amb l’esperit de la Directiva 1999/70/CE i amb les directrius que ha marcat el TJUE en reiterades ocasions.

També reclamem la retirada de la proposta del Ministre, Miquel Iceta, de reforma de l’EBEP que sanciona a les treballadores i treballadors en abús de temporalitat amb l’acomiadament forçós i sense indemnització, i no aporta solucions a la temporalitat.

Raons de dret i justícia que ens porten a instar a la participació del conjunt dels empleats públics en la jornada de vaga i en les mobilitzacions que es convoquen per eixe dia.

Pel respecte als drets laborals del personal públic temporal i interí i per la defensa d’uns serveis públics de qualitat!

Parem les administracions!

Llegir més.