Hui, 28 de maig, l’Estat espanyol reconeix l’Estat palestí. Aprofitant aquesta acció del govern, ens agradaria recordar que ja fa dues setmanes que l’alumnat ha acampat al campus de Vera per Palestina.

Les seues reivindicacions, que pots llegir al manifestsón principalment que la universitat talle lligams amb les empreses i universitats col·laboradores amb l’apartheid del govern israelià. Empreses com el Banc Santander, que finança explotacions solars en territori palestí ocupat, o HP, responsable de gestionar els sistemes de vigilància necessaris per a aquest sistema d’opressió i dominació a la població palestina.

Creiem fermament que la universitat té capacitat d’actuació pel que fa a aquestes empreses, tant en l’àmbit del Foro-e com en les Càtedres d’empresa. Animem que rectorat i estudiantat troben un acord satisfactori per a les parts, i sobretot per les víctimes de Gaza. És necessari ser contundents per a estar alineats amb els tribunals internacionals i el sentir general de l’opinió pública, que està escandalitzada amb aquest genocidi.

En definitiva, ens sumem a la crida per un alto el foc immediat, permanent i sense condicions.

També pots consultar el comunicat emès la setmana passada per Intersindical Valenciana.