CONCENTRACIO EL 28 DE GENER, A LES 18.30H, EN PLAÇA LOS PINAZOS (CARRER COLÓN)

Intersindical Valenciana considera que la reforma laboral aprovada pel consell de ministres és una nova decepció per la classe treballadora

El dia 28 de desembre, com si una broma de mal gust es tractara, s’ha aprovat al consell de ministres un document pactat amb la patronal i els dos sindicats estatals de concertació. Aquest pacte, lluny de complir la promesa electoral de derogar la reforma laboral, deixa intactes alguns dels aspectes més lesius de les reformes laborals del 2012 (del govern de Rajoy) i del 2010 (del govern de Zapatero). Abans d’aquesta data, ha estat constant el soroll al voltant i a favor de la seua signatura, amb pronunciaments de sectors de dubtosa contribució a la classe treballadora com ara la conferència episcopal. Fins i tot hem escoltat que aquest acord és històric, en tant que “totes” les parts el signen. Ni en açò és el primer tampoc: en 2006, Zapatero també va aconseguir la rúbrica dels anomenats «agents socials».
11 anys després de la reforma del 2010 estem ara en una correlació de forces polítiques molt diferent i, en canvi, amb un Estatut de les Treballadores i Treballadors molt pitjor que aleshores. I si el comparem amb el de 2006, la foto final resulta quasi una caricatura. Amb un govern de coalició que havia fet la promesa electoral de derogar la reforma laboral, el text acordat resulta decebedor en no haver recuperat, com a mínim, els drets laborals que teníem. Queda l’esperança que el tràmit parlamentari obligue a fer les modificacions necessàries per poder derogar la reforma laboral i no només maquillar-la. No vam eixir al carrer centenars de milers de persones en 2012 per açò.
Per a Intersindical Valenciana, s’hauria d’haver prioritzat de manera inequívoca la recuperació de drets laborals i no el pacte amb qui no comparteix ni els plantejaments més essencials. La classe treballadora necessita que es deroguen les reformes laborals del 2010 i 2012, necessita treball estable, no precari, amb remuneració suficient per poder viure amb dignitat, necessita condicions laborals que fomenten la coresponsabilitat, necessita poder cotitzar per aplegar a la jubilació. Per aconseguir-ho, continuarem treballant en tots els fronts, en els centres de treball, de la mà de les treballadores i treballadors, i establint aliances amb el sindicalisme reivindicatiu. Els nostres drets es defenen, governe qui governe.
Podeu accedir a l’article clicant ací.