En protesta contra la modificació de l’EBEP proposada pel ministre Iceta i l’abús de temporalitat en el personal de les administracions públiques.

Els sindicats Intersindical Valenciana, CGT i CNT, juntament amb la Coordinadora d’Empleats Públics Temporals convoquen concentracions de personal temporal i interí de les diferents administracions públiques, el proper 4 de juny a les 11 hores davant les Subdelegacions del Govern a Alacant i Castelló i la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana a València.

L’objectiu: exigir al Ministeri de Política Territorial i Funció Pública la modificació de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP). Unes modificacions que han d’introduir sancions a les administracions que abusen de la temporalitat; així com resoldre el problema actual de temporalitat, seguint les recomanacions del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

Una sanció que, perquè siga realment dissuasòria i protectora de les treballadores i treballadors objecte de l’abús, passa necessàriament per la consolidació de l’ocupació: la fixesa. Contràriament a aquest fi, les diferents administracions pretenen reduir la temporalitat amb ofertes massives d’ocupació que, com diu el TJUE, ni tenen caràcter sancionador ni garanteixen la protecció del personal víctima de l’abús; ja que es limiten a consolidar les places i no a les persones.

Ara, a la taula reivindicativa de les mobilitzacions cal afegir-ne una nova: exigir la retirada immediata de la proposta del ministre Miquel Iceta. Una proposta que sanciona amb l’acomiadament automàtic a les persones que ocupen una vacant més de tres anys i amb la congelació d’aquesta plaça que no podrà ser proveïda per reglament en un període d’un any. És a dir, sanciona les treballadores i els treballadors víctimes de l’abús i penalitza les usuàries i usuaris dels serveis públics amb una reducció temporal de plantilles; mentre que les administracions incomplidores es mantenen impunes.

És per això que les concentracions es realitzaran davant les subdelegacions i delegacions de Govern de les diferents capitals del País València i de la resta de l’Estat. Responsabilitzem el Ministre de la situació actual de temporalitat i, a més, lluny d’articular mesures que sancionen a les administracions per evitar l’abús, el que pretén és atemptar contra el dret a l’estabilitat laboral del personal públic amb acomiadaments, per imperatiu legal, sense que hagen causes objectives que els justifiquen i sense que hagen desaparegut les necessitats que van motivar la creació de la plaça.

Des d’ací convidem i animem a tot el personal temporal en abús de les diferents administracions a sumar-se, perquè l’amenaça és greu i la resposta ha de ser ferma i contundent. Només des de la unitat i la participació podrem canviar la situació.