Quan cobrarem?

Aquesta és la pregunta més repetida a la UPV últimament. Tanmateix té una resposta molt senzilla: quan el rector tinga la voluntat de fer-lo una realitat.

Amb voluntat es podria procedir a l’abonament immediat i de forma retroactiva del complement de la carrera professional. Però, de moment l’administració està fent-se la despistada i s’escuda amb la manca de finançament i els dubtes sobre la retroactivitat.

Des de STEPV pensem que cal mostrar al rector que la seua forma d’actuar està provocant descontent en bona part de la plantilla. Per això, convoquem a tot el PAS dijous 28 de febrer a les 10.45 h, data que coincideix amb una sessió del Consell de Govern, enfront del Rectorat al Campus de Vera, a Alcoi en la plaça Ferrandis i Carbonell, a Gandia enfront de l’aulari (Edifici A), per reclamar el dret a una carrera professional per a tot el col·lectiu PAS.

Una carrera professional que segueix discriminant.

En l’àmbit de la Generalitat, STEPV (intersindical) no va firmar l’acord del decret de carrera professional, tot i que per fi inclou el personal interí ara discrimina a una altra part del col·lectiu: el personal que prové d’altres administracions públiques. A la fi, el decret només recull allò que estrictament imposen les sentències que STEPV va guanyar.

Mentrestant, altres sindicats s’autoproclamen salvadors del personal que ells mateixos han exclòs de l’acord de la carrera professional en signar-lo.

Tanmateix, STEPV fa costat a les persones discriminades perquè no podem actuar d’una altra forma que no entenga el següent:

  • Sindicalisme i solidaritat van de la mà.
  • En els avanços socials ningú pot quedar enrere.
  • Defensem els drets de tots els treballadores i les treballadores.
  • Pensem que potser demà la persona discriminada sigues tu.

 

I a la UPV?

STEPV defensa una carrera professional per a tot el PAS sense excepcions.

Exigim que el personal de suport a la investigació (classificat com a PAS) cobre el complement de la carrera professional, i no signarem cap acord a la UPV que l’excloga.

Amb tot, comprovem que altres sindicats s’obliden d’aquest personal. Però, de la mateixa forma que tenen la valentia per demanar explicacions quan se’ls antulla, podrien explicar si consideren just que el personal de suport a la investigació, un dels més precaris a la Universitat, no cobren el complement de la carrera professional.